duminică, 29 ianuarie 2012

Despre paste la Rock 'n Pasta

De ce să veniţi la Rock ‘n Pasta? (V)

Dacă tot ne numim Rock ‘n Pasta, astăzi vorbim despre paste.
3,19 de milioane de tone de paste!!! Atât produce Italia într-un singur an.
28kg de paste!!! Atât consumă un italian într-un singur an.

Pastele, aşa cum le cunoaştem azi, s-au născut în Sicilia secolului XII, ca o mâncare din griş, sub formă de panglici. Două secole mai târziu, Decameronul lui Giovanni Boccaccio vorbea despre " un munte, tot din parmezan, unde locuieşte un popor care nu face altceva decât să gătească macaroane şi ravioli…" Între timp, domeniul a devenit atât de complex, încât acum există peste 600 de soiuri şi forme de paste.

La noi, vă invităm să încercaţi spaghetti, linguine, penne, rigatoni, tortellini sau lasagna. 

Gătite cu carne, cu legume sau fructe de mare, parmesan sau mozzarella, sunt cu siguranţă cea mai bună alegere dacă doriţi să mâncaţi ceva sănătos, gustos şi totuşi uşor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu