luni, 16 ianuarie 2012

Despre cocktailuri

 De ce să veniți la Rock ‘n Pasta? (III)

Așa cum am promis la ultima postare din seria "De ce să veniți la Rock ‘n Pasta?", azi vom vorbi despre cocktail-uri. Pentru asta, i-am pus câteva întrebări lui Gabriel Matache, unul dintre cei doi barmani ai restaurantului, pasionat de realizarea unor combinații cât mai deosebite de gusturi, arome și culori.


RnP: Mai ții minte care a fost primul cocktail pe care l-ai preparat?

Gabi: Hm… E foarte greu de spus, au trecut mulți ani de atunci. Cred că a fost Long Island Ice Tea. Deși a fost inclus în categoria Long drinks, faptul că are cel puțin 4 ingrediente îl califică drept cocktail. Se spune că băutura a fost inventată în timpul Prohibiției, pentru a masca aspectul băuturii alcoolice. Dar adevărul este că, la o concentrație de 28% alcool, este poate unul din cele mai puternice cocktailuri... Conține rom alb, tequila, gin, vodcă, triplu sec, sweet & sour și Coca Cola.



RnP: Care sunt cele mai cerute cocktail-uri la Rock ‘n Pasta ?

Gabi: Cosmopolitan și Godfather sunt  în topul preferințelor clienților noștri. Fiecare dintre cele două au povești speciale. Cosmopolitan a devenit faimos după seria de filme Sex and the City și conține vodcă, triplu sec și suc de afine. În ceea ce privește Godfather, este un cocktail simplu si elegant, un amestec de whiskey amaretto și gheaţă.

RnP: Care ar fi recomandarea ta pentru clienți?

Gabi: Preferatele mele sunt cocktail-urile din Rock ‘n Roll Area: Elvis Presley Shot, Ozzy Osbourne Rock’s, Bon Scott Long Drink, James Hatfield Shot, Kurt Cobain Long Drink, Janis Joplin Rock’s, King Diamond Lullaby și Freddy Mercury’s Eye. Multe din aceste băuturi sunt creația mea... Printre ele, Freddy Mercury’s Eye, o combinație de Martini sec, triplu sec, suc de mere și grenadine. Vă recomand să-l încercați!


FREDDY MERCURY'S EYE

Un comentariu: